Friday, October 30, 2009

Penipu

Ni nak bagitau korang ni,

kalau korang terima panggilan daripada Private number menyatakan dia dari Celcom, Digi, Maxis pastu cakap korang menang RM7000.00 sebab cabutan bertuah dan minta no, akaun anda,

JANGAN BAGI NO. AKAUN ANDA!!!

sebab diaorang tu mamat-mamat Indonesia yang cuba menipu. Baru je tadi aku terima panggilan daripada penipu-penipu ni.

Bayangkan, aku mula-mula dapat panggilan tadi, wah RM7000.00 sape nak bagikan, then tetiba aku terfikir, eh bile mase aku masuk contest?, pastu aku hari-hari bukak web Celcom memang takde contest lah.

Lagipun, pihak Celcom akan bagi cek kepada pemenang kalau betul-betul ada contest dan takkan nak mintak no. akaun pastu pindahkan.

Time si penipu tu bercakap, aku terus putuskan talian telefon,pastu die call balik, aku tak layan dah.Hahahah.

ok, diharap korang jangan terpedaya, jangan bagi no.akaun anda kepada orang yang tak dikenali.

Monday, October 26, 2009

Weekend

What i’ve done on weekend

SATURDAY : 24.10.2009

_MG_6800

_MG_6747

_MG_6729

Photoshoot with UNITAR student at Golden Triangle Kuching.

 

SUNDAY : 25.10.2009

_MG_6805

_MG_6807

Lunch @Adey House featuring Leeyas and Jun as Chef. The Food is tasty.

Suddenly i’ve got a phone call from Aiok asking me to help out covering Mega Sales Carnival 2009 at Plaza Astana as he is too busy with other commitment.

_MG_7037

After done covering the function at Plaza Astana, went back to Adey House and we went out to princess beach.

_MG_7249

_MG_7198

_MG_7212

Sunset Hunting and strobist at Princess beach Santubong

Thursday, October 22, 2009

Monday, October 19, 2009

Fort Margherita

Hari Ahad, aku bosan tak buat apa-apa maka aku telah berjalan-jalan di sekitar bandaraya Kuching. Oleh kerana hari amat baik, aku seorang telah mengambil keputusan untuk pergi ke Fort Margherita yang terletak bersebelahan dengan Dewan Undangan Negeri Sarawak yang baharu itu.

Sesampainya aku di lokasi, aku bertembung dengan 4 orang pelancong dan terus menyapa mereka taktala mereka hendak keluar dari situ. Jadi, dipendekkan cerita, aku seorang sahaja la yang berada di kawasan Fort Margherita itu.

Kali Terakhir aku sampai di sini adalah pada tahun 1996 ketika aku berusia 15 tahun untuk membuat kajian sejarah dan ini adalah lawatan kedua aku ke sini. Jadi setelah selama 13 tahun, aku kembali semula ke laman Fort Margherita ini dimana yang dahulunya ada sebuah muzium iaitu Muzium Polis. Korang layan jelah gambar-gambar yang aku ambik ni. Terlalu banyak perbezaan antara dulu dan sekarang.

 

Translation :

Its sunday, I feel bored as had nothing to do, i decided to take a stroll with my car around Kuching City. Because it is a very good day, I decided to go to Fort Margherita which is situated next to the New Sarawak State Legislative Building.

As i’m entering the Fort area, i stumbled upon 4 tourist and greet them as their make their way out from the Fortress compound. So it was me alone and the camera over there.

Last time I was here is in year 1996 when I was 15 years old doing some school history research project. 13 years later, here i’m standing once again at its compound. Last time I was here, this Fortress is a museaum. A police museaum actually. Anyway,here some photo that i took today at Fort Margherita Kuching

_MG_6254

 

_MG_6258

 

_MG_6264

 

 _MG_6265

 

_MG_6266

 

_MG_6267

 

_MG_6268

 

_MG_6269

 

_MG_6270

 

_MG_6271

 

_MG_6272

 

_MG_6284

1996, 13 years ago in front of Fort Margherita

Saturday, October 17, 2009

Satu lagi

Congrats to Madey kerna telah membeli CANON 5D Mark II. sebijik lagi Full Frame DSLR telah bertambah dalam Leika Gago Family.

Ok, kepada yang memerlukan khidmat jurugambar, sila lawati

http://www.leikagago.com/blog

tidak terhad kepada perkahwinan ajer. apa-apa jenis gambar kita boleh bikin punya.

 

17102009_001

Berposing bersama DSLR kesayangan.

17102009_002

Madey dan Adey berposing bersama 5D Mark II mereka. Leeyas pulak bersama dengan Son Goku

Wednesday, October 7, 2009

R.I.P Kiko

My cat kiko pass away yesterday 6.10.2009. Rest in peace.