Tuesday, May 25, 2010

Sunday, May 23, 2010

KFC Bako & Demak Food Court

Satu lagi cawangan KFC dibuka di Kuching, bertempat di Demak, KFC ni adalah yang pertama di Sarawak yang ada drive thru.

Kalau tak nak makan KFC, kat sini ada medan selera jugak, bermacam-macam pilihan korang boleh pilih.

23052010467

23052010468

23052010466

23052010464

Monday, May 17, 2010

Last Saturday

Last saturday, went to Sarawak Cultural Village to shoot some of the contestant for Miss Fair and Lovely 2010. The weather quite gloomy that day, but i doesnt stop us to shoot the pageant.

Fun and tiring with friends here goes the picture shot using available light

IMG_7594FB

One of the pageant. The file are unedited.

IMG_7571fb

The above picture, was edited. add some tone, to jazz it up

IMG_7979FB

One of the Cultural Village worker at the Malay House

The beatlessssss copy

This shot was taken by Rahiman Madli.

Wednesday, May 12, 2010

Sabah (day 2) Simpang Mengayau

Salam,

Ok, sambungan daripada Pulau Manukan. Sorrylah lambat update, terlalu sibuk dengan kehidupan aku sendiri.

Ok, Layan jelah gambar-gambar ni.

Picture 362

Dalam Perjalanan ke Simpang Mengayau. Bersyukur kerana ada GPS sebagai guide untuk kami kesana (Terima Kasih Garmin!)

Picture 363

Cuaca yang baik mengiringi perjalanan kami ke Simpang Mengayau. (Kalau  korang nak dapatkan langit yang chun, gunalah CPL polarizer)

Picture 365

Kalau korang memandu, berhati-hatilah dengan Kerbau-kerbau yang melintas jalan ni.

Picture 381

 Picture 382

Yeay!, dah nampak papan Tanda ke Simpang Mengayau.

Picture 385

sampai sudah ke Simpang Mengayau. Group Photo dululah (the Girls)

Picture 387

Korang kena jalan kaki sedikit untuk sampai ke Tip Of Borneo nun dihujung sana.

Picture 391

Tugu, Tip Of Borneo (tanjung Simpang Mengayau Kudat Sabah)

Lepas tu kita orang buat ni. hehehe

Setup Dua bijik speedlite dan 2 Wireless Trigger. dengan kekuatan 1/1.

Picture 405

Picture 411

Picture 408

Picture 414

Picture 415

Picture 417

main strobist le pulak kat tip of borneo.  hehehe. Flare daripada matahari tu memang disengajakan.

Picture 435

Sunset kat sini adalah antara yang tercantik yang aku pernah saksikan

Picture 535

Insyallah kalau ada rezeki, aku nak kembali semula ke sini, berserta alatan yang sempurna untuk buat sunset potraiture.

Next Entry, Kundasang dan Poring

Thursday, May 6, 2010

Sabah (day 2) Pulau Manukan

Layan gambar jelah.

Picture 002

Jesselton Point, destinasi pertama sebelum bertolak ke Pulau Manukan

Picture 010

Cuaca baik, langit biru, wah, sungguh sedap mata memandang.

Picture 009

Tiket bot le

Picture 004

The Girls sedang berposing sakan

Picture 015

bertolak ke pulau Manukan menggunakan bot.

Picture 026

sampai je terus berposing. Kitaorang adalah group pertama yang sampai ke Pulau pagi tu.

Picture 038

Pintu masuk. Bayaran adalah RM3.00 sekali masuk ya

Untitled_Panorama1 copy

Panorama Pantai dan jeti di Pulau Manukan

01052010415

Antara benda tinggalan perang yang ada di Pulau Manukan

 

Picture 052

Picture 058

layan Snorkeling kat sini, fuh..ikan-ikan memang banyak.

Picture 075

Antara ikan-ikan yang ada

Picture 108

Min dan Nina, berparasailing la pulak

Picture 181

Giliran Niena dan Dina pulak

Picture 251

pastu main banana boat le pulak

Picture 338

Mau balik sudah.

Next Entry, Simpang Mengayau.

Tuesday, May 4, 2010

Sabah (day 1)

Pada 29 April-3 Mei 2010 yang lalu, aku bersama Geng Bas Sekolah telah mengambil kesempatan bercuti di Sabah, Negeri di bawah bayu. Ini adalah kunjungan ku kali ke 2 ke Sabah setelah 5 tahun yang lalu. Ok, memang tidak dinafikan, Sabah banyak berubah dalam masa 5 tahun dan perubahan itu amat ketara.

Oklah, layan adjer gambar-gambar ni.

IMG_6289

Nina dan Min berjalan keluar daripada pesawat.

IMG_6291

Zura dan Dina posing kat Airport (bari sampai ni)

IMG_6295

sampai-sampai je terus (the Girls) cari cermin mata gelap. sebab tak bawak.

IMG_6304

Dina dan Nina, berposing sakan kat Hertz sementara menunggu Kunci Kereta diserahkan.

IMG_6309

Ni dia, driver kita orang hari tu, Cik Nina. (transport officer lah katakan)

IMG_6314

Kunci Bilik (bermalam di Promenade Apartment)

IMG_6325

1 Borneo, Destinasi pertama malam tu. Aku dan min membeli cermin mata gelap kat sini, sebab tak jumpa yang untuk lelaki kat Airport

bali daripada 1 Borneo kita orang balik Apartment dan terus  tidur.

Entry Day 2 akan menyusul kemudian.