Wednesday, December 22, 2010

Album AKUreka

 

IMG_8874

IMG_8856

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : rudyiskandarphotography@gmail.com

Phone : +60198665744 (WhatsApp)

Monday, December 20, 2010

Wedding : Firdaus & Faziela

pasangan yang cool, sentiasa ketawa dan penuh bertenaga.

IMG_7693

IMG_8350

IMG_8774

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : aku.akureka@gmail.com

Phone : +60178034340 / +60138220035

Thursday, December 16, 2010

Tolong Reload

IMG_7561 copy

Assalamualaikum Wbh

Alahai kesian aku tengok SMS diatas tu, dah nama kaki penipu, penipu jugak. Kalau orang yang kategori lurus bendul, kan dah terbeli reload tu.

Nota Kaki : tak layan SMS sampah camni.

Tuesday, December 14, 2010

Wedding : Faizal & Baiduri

IMG_6544

IMG_6559

IMG_6566

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : aku.akureka@gmail.com

Phone : +60178034340 / +60138220035

Monday, December 13, 2010

Teaser : Firdaus & Faziela

IMG_6176 copy

AKUReka PRoduction 2010 | Phone : +60138220035 for bookings

Email : aku.akureka@gmail.com

Thursday, December 9, 2010

Kenapa saya guna Full Frame DSLR

IMG00046-20101127-0853 copy

Assalamualaikum wbh dan salam sejahtera

Tentu korang nak tahu kenapa aku berkata sedemikian, harus diingati, entry ni bukan untuk meracun kepada anda yang memiliki DSLR yang ada crop factor untuk upgrade ke Full Frame.

antara sebab-sebab aku guna Full Frame dalam kerja Fotografi aku :

1- Lensa 50mm adalah 50mm dan bukan 50mm didarab dengan 1.6 atau 1.5 crop factor.

2- Depth of field daripada Full Frame lebih lemak berkrim.

3-Warna daripada Full Frame lebih menyerlah.

Tidak bermakna kamera DSLR anda yang ada crop factor tidak boleh menghasilkan imej yang menarik. dan yang paling penting

“ Bukan sebab peralatan kamera yang canggih membuat gambar anda lebih cantik tetapi orang yang mengambil gambar menggunakan kamera tersebut haruslah PANDAI menggunakan kamera tersebut walaupun kamera murah atau kualiti rendah”

jadi renung-renung, selamat mengambil gambar!

Monday, December 6, 2010

Wedding : Faizal & Faridah

Couple yang sweet, mula-mula malu-malu kucing jugak..tapi lepas sesi photoshoot pertama mereka, malu-malu kucing tu hilang.

IMG_4943

IMG_5585 copy

IMG_5501 copy

IMG_5445 copy

IMG_5488

IMG_5469 copy

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact :  Email : aku.akureka@gmail.com | Phone : +60178034340

Thursday, December 2, 2010

Picture of the day : Bomba dan Penyelamat (fireman)

_MG_0469

A fireman pose

Exif Detail :17mm,  F5.6, ISO 3200, 1/100 | shot with available light on right

Tips : when shooting impromptu portraiture like this, always ask permissions.