Wednesday, December 22, 2010

Album AKUreka

 

IMG_8874

IMG_8856

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : rudyiskandarphotography@gmail.com

Phone : +60198665744 (WhatsApp)

Monday, December 20, 2010

Wedding : Firdaus & Faziela

pasangan yang cool, sentiasa ketawa dan penuh bertenaga.

IMG_7693

IMG_8350

IMG_8774

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : aku.akureka@gmail.com

Phone : +60178034340 / +60138220035

Thursday, December 16, 2010

Tolong Reload

IMG_7561 copy

Assalamualaikum Wbh

Alahai kesian aku tengok SMS diatas tu, dah nama kaki penipu, penipu jugak. Kalau orang yang kategori lurus bendul, kan dah terbeli reload tu.

Nota Kaki : tak layan SMS sampah camni.

Tuesday, December 14, 2010

Wedding : Faizal & Baiduri

IMG_6544

IMG_6559

IMG_6566

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact : 

Email : aku.akureka@gmail.com

Phone : +60178034340 / +60138220035

Monday, December 13, 2010

Teaser : Firdaus & Faziela

IMG_6176 copy

AKUReka PRoduction 2010 | Phone : +60138220035 for bookings

Email : aku.akureka@gmail.com

Thursday, December 9, 2010

Kenapa saya guna Full Frame DSLR

IMG00046-20101127-0853 copy

Assalamualaikum wbh dan salam sejahtera

Tentu korang nak tahu kenapa aku berkata sedemikian, harus diingati, entry ni bukan untuk meracun kepada anda yang memiliki DSLR yang ada crop factor untuk upgrade ke Full Frame.

antara sebab-sebab aku guna Full Frame dalam kerja Fotografi aku :

1- Lensa 50mm adalah 50mm dan bukan 50mm didarab dengan 1.6 atau 1.5 crop factor.

2- Depth of field daripada Full Frame lebih lemak berkrim.

3-Warna daripada Full Frame lebih menyerlah.

Tidak bermakna kamera DSLR anda yang ada crop factor tidak boleh menghasilkan imej yang menarik. dan yang paling penting

“ Bukan sebab peralatan kamera yang canggih membuat gambar anda lebih cantik tetapi orang yang mengambil gambar menggunakan kamera tersebut haruslah PANDAI menggunakan kamera tersebut walaupun kamera murah atau kualiti rendah”

jadi renung-renung, selamat mengambil gambar!

Monday, December 6, 2010

Wedding : Faizal & Faridah

Couple yang sweet, mula-mula malu-malu kucing jugak..tapi lepas sesi photoshoot pertama mereka, malu-malu kucing tu hilang.

IMG_4943

IMG_5585 copy

IMG_5501 copy

IMG_5445 copy

IMG_5488

IMG_5469 copy

Photo by : Rudy Iskandar | AKUreka Production

Contact :  Email : aku.akureka@gmail.com | Phone : +60178034340

Thursday, December 2, 2010

Picture of the day : Bomba dan Penyelamat (fireman)

_MG_0469

A fireman pose

Exif Detail :17mm,  F5.6, ISO 3200, 1/100 | shot with available light on right

Tips : when shooting impromptu portraiture like this, always ask permissions.

Monday, November 29, 2010

wedding

 

IMG_3034b

IMG_3053b

IMG_3080b

for bookings : call +6013-8220035

Email : aku.akureka@gmail.com

Wednesday, November 24, 2010

Outing with superfriends Kuching

its not about the gear, is about how your use your gear. all done via 24mm 2,8 prime lense on CANON body

aiokcanonfreak

IMG_3420

rahimanmadlisawadeekapFB

IMG_3477

IMG_3476

Sunday, November 21, 2010

Ezad & Rose

IMG_4216

IMG_2892

Congratulations to both of them.

AKUreka production

Phone : +6 017-8034340

Email : aku.akureka@gmail.com

Thursday, November 18, 2010

Monday, November 15, 2010

From the Graphic Department of AKUreka

52970_174193059260664_100000099128587_593153_6211129_o

This us, AKUreka Crew a local production that is manage by AKU enterprise registered to HASIL.

we do :

Graphic Design, Videography, Multimedia, Still Image

For bookings contact :

Phone : +60178034340

Email : aku.akureka@gmail.com

Wednesday, November 10, 2010

Photo of the day : Kuching

IMG_0007 copy

A woman walk by after departing from the other side of the river using small ferry (Penambang)

Tuesday, November 9, 2010

Estet



Berkesempatan menonton filem Estet arahan mamat Khalid di Lotus Five Star di Kuching.

Bagi yang meminati karya Mamat Khalid, ini adalah buah tangan terbaharu beliau yang sedang ditayangkan di semua panggung wayang di seluruh malaysia.

Bagi saya, Estet adalah sebuah filem yang unik, penuh dengan warna warni dan tak lupa juga, adegan-adegan lucu yang membuat anda tak kering gusi. Semangat 1 malaysia, yang diterapkan melalui filem ini, sangat jelas dalam setiap adegan dan ya saya mencadangkan anda menonton filem ini.

kepada anda yang meminati sinema malaysia, tontonlah filem ini di pawagam berhampiran anda.


p/s aku suka watak Soffi Jikan dalam filem ni.

Monday, November 1, 2010

Studio Work : Bilal

 

bilal

Talent : Bilal

Location : Reborn Studio

2 Studio Strobe with minimum power | 1/160 | F10.00 | ISO 200 | 50mm

Edited heavily using Photoshop (dodge, burn, High Pass)

Wednesday, October 27, 2010

Monday, October 18, 2010

Dave Hill Effect again

 DH Effect

 DH Effect2 

 DH Effect3

Couple : Kia & Noor

 

Rudy Iskandar

Principal Photographer AKUreka

Phone Number : +6 0 13 8220035

Email : iskandariah45@gmail.com

Sunday, October 17, 2010

89th Birthday Celebration of Sarawak Governor & Sunset Potraiture

16 October 2010, Padang Merdeka, Kuching SARAWAK

let the picture do the talking

IMG_2366

IMG_1933

IMG_1946

IMG_1986

IMG_2406

IMG_2364

IMG_2131 

Done with the birthday celebration, later in the evening..

IMG_2506 copy

IMG_2464 copy

IMG_2470 copy

IMG_2489