Wednesday, May 12, 2010

Sabah (day 2) Simpang Mengayau

Salam,

Ok, sambungan daripada Pulau Manukan. Sorrylah lambat update, terlalu sibuk dengan kehidupan aku sendiri.

Ok, Layan jelah gambar-gambar ni.

Picture 362

Dalam Perjalanan ke Simpang Mengayau. Bersyukur kerana ada GPS sebagai guide untuk kami kesana (Terima Kasih Garmin!)

Picture 363

Cuaca yang baik mengiringi perjalanan kami ke Simpang Mengayau. (Kalau  korang nak dapatkan langit yang chun, gunalah CPL polarizer)

Picture 365

Kalau korang memandu, berhati-hatilah dengan Kerbau-kerbau yang melintas jalan ni.

Picture 381

 Picture 382

Yeay!, dah nampak papan Tanda ke Simpang Mengayau.

Picture 385

sampai sudah ke Simpang Mengayau. Group Photo dululah (the Girls)

Picture 387

Korang kena jalan kaki sedikit untuk sampai ke Tip Of Borneo nun dihujung sana.

Picture 391

Tugu, Tip Of Borneo (tanjung Simpang Mengayau Kudat Sabah)

Lepas tu kita orang buat ni. hehehe

Setup Dua bijik speedlite dan 2 Wireless Trigger. dengan kekuatan 1/1.

Picture 405

Picture 411

Picture 408

Picture 414

Picture 415

Picture 417

main strobist le pulak kat tip of borneo.  hehehe. Flare daripada matahari tu memang disengajakan.

Picture 435

Sunset kat sini adalah antara yang tercantik yang aku pernah saksikan

Picture 535

Insyallah kalau ada rezeki, aku nak kembali semula ke sini, berserta alatan yang sempurna untuk buat sunset potraiture.

Next Entry, Kundasang dan Poring

2 comments:

dukunlintahplk said...

wahhh.. bery biutipul poto.. niceeee..

lvynana said...

kacak sunset eh.