Friday, October 30, 2009

Penipu

Ni nak bagitau korang ni,

kalau korang terima panggilan daripada Private number menyatakan dia dari Celcom, Digi, Maxis pastu cakap korang menang RM7000.00 sebab cabutan bertuah dan minta no, akaun anda,

JANGAN BAGI NO. AKAUN ANDA!!!

sebab diaorang tu mamat-mamat Indonesia yang cuba menipu. Baru je tadi aku terima panggilan daripada penipu-penipu ni.

Bayangkan, aku mula-mula dapat panggilan tadi, wah RM7000.00 sape nak bagikan, then tetiba aku terfikir, eh bile mase aku masuk contest?, pastu aku hari-hari bukak web Celcom memang takde contest lah.

Lagipun, pihak Celcom akan bagi cek kepada pemenang kalau betul-betul ada contest dan takkan nak mintak no. akaun pastu pindahkan.

Time si penipu tu bercakap, aku terus putuskan talian telefon,pastu die call balik, aku tak layan dah.Hahahah.

ok, diharap korang jangan terpedaya, jangan bagi no.akaun anda kepada orang yang tak dikenali.

12 comments:

Faizal n Fashitah said...

Bahya juak dak endon tok hoh. Nasib bait nya sik madah ngan ko "Anda layak di sweeping"..

Willie a.k.a Reptoz said...

baik tuan

aya_snooter said...

ee..bahaya oo.. mun kenak ngan urg nak sik pike panjang tek..alu ON ajak lahh! tetiba jak menang duit! ehekkk..sapa simok tek nakkk

madey9600 said...

aku dah salu gilak ditepon n sms....haha..nang sah mamat endon!!!!konon dari petronas

Rudy said...

Fnf,
munnya madah anda layak disweeping terus ku buang telepon ya..

Willie,
tuan indah..ehehee

Aya,
yalah..mun orang tek nang sik tauk alulah..

Madey,
hehe..macam2 bah...pandei daktok..

edzura said...

there's so many conmen out there. so, beware! conwomen sama juak...

farid said...

Haaiihhh kenak ktk muang tepon tak yg tak berdosa ituew Dy ...

(Nyambong reply tak ngn F&F)

Olatedah tepon ya...

(Kuar topik indahhh hehehee)

.

khairul onggon said...

ukkk aaahhh... dak endon nangnya.. mun nangga no tang pjg berkjela bila dpt kol, eboh ajaklah angkat.. sidaknya juaklah ya.. mcm2 jak nektuk..

madah wakil bank lah, madah wakil celcom, digi maxis umobile lah, wakil insurans lah... eboh jak lah layan..

kwn opis aku ada kenak sorang, nya dipadah dpt pakej diskaun percutian bla bla bla.. kwn ku sikmok, tauk2 bil kad keditnya kenak potong.. alu di report ngan KPDN HEP, settle.. ehehehe...

Suit Boji said...

Nang dasar Indon. Selagik M'sia tok nang target dak nya. Madah n cop kita tok "Malingsia". Sidak agiklah teruk daripada Maling.

Ani Inherown said...

betol. kawan mek dah receive this kind of call..

f.i.e.z.a said...

mun d ekot mek dah kaya dah mun mena cdak tok merik duit free gya jak..
hehhe..
i got this kind of calls too.sapa nok melayan ya nang rugi laoo..

Queen Bunga said...

kamek penah kenak juakk...nang mena jak kamek bloyar ngan nya..sak kdit nya abiss..ahahaha.