Tuesday, March 23, 2010

The biggest Loser

Salam,

semenjak 3 minggu tok, aku cuba berjinak-jinak main dengan gim lah. walaupun gim ya sik sehebat Level up (kenny sia mpun) mahupun gim yang lain lebih canggih kacak hevat segala, tapi still ada kei bersenam.

aku mula diet sikit2 sejak awal Februari ya tek. alhamdullilah ada kurang sikit lah, dari saiz 42 aku boleh makei saiz 40 dengan selesa. so target ku nektok adalah saiz 38 yang aku boleh pakei dengan selesa.

so, bok 3 minggu aku main gim, main beskal, molah sit up, pasya main mesin angkat berat ya sikit-sikit. reason utama nektok aku perlu tunok lemak yang ada kat badan aku ya. supaya aku boleh  nampak slim.

aoklah, pa nyuruh aku tek pandei bersenamrina, dietrina indah tok. critanya camtok, aku dah lamak dah kurangkan berat badan aku tok, pi sepanjang 2009 ya tek cam bertambah drastik  jak berat badan aku. so taun tok aku memang target  nak kurangkan berat badan supaya nampak slim belim. (sikla slim belim gilak at least beli sloar ada saiz bah )

so far, sik mengecewakan, dan aku akan terus berusaha, cam sidak rancangan the biggest loser ya dan aku mesti kurangkan berat badan aku mencapai berat  badan ideal.

so, kepada sapa ada tips best kei ngurang berat badan, padah jak. bukan meli produk su ijam slim belim, jamu ntah pa pa  ka,.hehehe

23032010328

posing depan cermin indah, orang lain gago bersenam. perut ya sekda main tarit2 you kei gambar, nang kempeng, pi sik kempeng benar. at least kemajuan bah

23032010321

agik juak gago nak posing.wakakakkaka

9 comments:

Faizal n Fashitah said...

Wahhh....kira dah trend nektok miak kch gasak main gym hoh. Gus la camya.. sak kita sehat walapiat dan sentiasa slim dan fit XD
*Ku balit kch tok mok ngabas gym juak eh ehek XD

erolnukman said...

yeahhh...go rudy go!!

AmirFX said...

Best nar ktk org dpt g gym ehhss... <<--- alasan ada jak.. haha... Nway, mun nak diet bagiku time tok jgn skip makan... Ya jak...

Rudy said...

FnfF, yah..kira camya..hehehe

Erol, tq

Amir, wahaha..benar ya..

sulfuricacid said...

waw! uncle-G dah selim!! aww you~~~
hahahhahahahhaha

syabas bro! patut la lamak sik nampak perut.. erk... i mean.. patut la lamak sik nampak batang idong... mengen-gym duhal. hahahha.

semoga sukses bro..
aku tok selesa dgn saiz 37-38 tok. yang penting aku sehat. mun pandey terlebih nait ke 40 ya aku akan workout sikit la.... bukan apa... aku pun motto.. TAK DONAT LA KALAU TAK GEBU!! hahahahha

semoga berjaya! dari insan bernama donatGebu. ahahahahahaha

yazmienn said...

wow..not bad and good job... kmk gia juak udy... mun nak follow tips kmk, masok jak lam blog kmk ya and I don't mine sharing..we share we care :)

Dolok kmk 67kg..as we met last time..aok..gia la upa kmk..:p now dah 61kg.. and still counting to lose more :D target maybe around 55kg... sak dapat di lambong2..cam bola..hahaha

Keep up the good work...

dukunlintah plk said...

mok tip kekurusan dari pak dukun?.. tension2 lah kerja kompom slim haha.. ku dah nait balit sekilo yey!

Suit Boji said...

Bagus benar. Kau lah antara lelaki pertama masuk Ahli Gym Poliku. Semangat yang berkobar-kobar. Jangan lupak berik gambar pakei ku molah kad Gym k....orait dude...

GANAS said...

siot! chantek ah kaw snap gmba.
eh, gne dslr ap ha?