Thursday, November 13, 2008

urang swk.

Kuching Golden Triangle


ku nak kakar swk ari tok..ku uli apa, mun x tauk, polah-polah tauk jak.

ok, tok kesah ku di KL reya taun tok tek

Nait teksi dari Mid Valley pa kotan malas gilak nak makei komuter kotan nunggu komuter lamak gilak.

(crita tok dah di tukar kakar swk)

Dreba Teksi : kitak orang siney?

aku : kamek urang kch koh

Dreba Teksi : kamek nenga, kakar swk tok mcm kakar pilipin. ada sorang urang numpang kamek dolok, urang swk, nya kakar x paham alu kamek, anak kamek madah nya kakar pilipin

aku : owh, kakar swk senang jak, sekda susah

Dreba : yala, kamek pun lom sampei swk juak...ney tauk klak2 mbak famili raon-raon.

Aku : yalah, dtg jak swk best bah( sambil2 ku pomot swk)

nasib nya tok jenis orang sik pikey pendek, mcm ada la urng, mdh urg swk tok msh diam tas pokok, mdh urng swk tok x bagus, memacam la cita ku pun dgr.apa-apa pun, dtg swk sitok mun tak urng nak nanga giney urng swk diam. tas pokok kah sik.

sigek juak,giney2 maju sigek tempat ya, aku maseh banga jadi urng swk, walaupun sik moden mcm banda2 yang moden lain sebab swk like no other bah.

pa papun, geng2 blogger swk sik kira siney tak urang, apdate apdate lah salu blog tak urang k. jangan diperam jadi tempuyak kak ya ujung2 alu jadi arkib.

bukan nak ngeso, banga, coma, jangan pikey pendek, sebab urang sarawak tok manusia juak bah, bukan alien dan juak, swk tok dalam Malaysia bukan sigek negara. so pikey dikpun la k.

8 comments:

farah.marzuki said...

dreber teksi salu bait2 lah juak suka betanyak sal di pdh dari serawak.

ada skali ria. mdh urang serawak tok kacak2. leput kejap. mati lah ninek tok nak kenjar ngan aku kah. alu mdh mek org tok kacak..

heishh. tapi kamek sik dpt lupak, ria teksi dereba tambi pekat. klaka kenjar. ya allah. nasib ada kwn mek juan. (ekk off topic)

mim.ya.ra.alif said...

ari tok ai pun update blog dlm bhs serawak.. selalu lepeh... hehehe

Audio said...

Masa ku balit dolok, sampei kat KLIA.. ku makei teksi turun KL jap. Sebab flight ku ke KCH the next morning. So dalam teksi ya pakcik tok tek nanyak ku dari seney. So ku madah ku dari Dubai.. n nak balit kch. Tekejut pakcik ya nenga (yerRRr..). Ya pakcik ya madah nektok urang Sarawak dah kin maju. Makin la bangga ku nenga ehek.

Apapa pun..I'm really proud to be Sarawakian :))

f.i.e.z.a said...

kmk bggaaaa gilak jd org swak.dlok masa blaja d kl, pas balit raya msti molah 'open room'[nganti open hse].berderak la dak lepeh mkn kueh lapis.apa tek cdak pun culture raya nang xda kek2 gya.
wpun kch xda burger king,jco, klcc+midvalley pun shopping complx, kuching juak best.sbb ada mi kolok.heheh..

Rudy said...

farah,
hehe..kenj indah ah farah..bok nemu urng swk kali..

mim ya ra alif
apdate2 lam duak bahsa..ekeekke

pezal
yah benar ya..

fieza
mee kolok ya nang peberet la..cita pasal mee kolok ada member sinun ngidam lak sebut pasal mee kolok..ekeke siannya...

khairul azman onggon said...

Siney2 jak orang sarawak pegi mesti da ceita best.. ada jak kenangan lucu.. masih ada juak nemu lepeh ingat kita diam atas pokok.. kehkehkeh..

ngegeh said...

tp mana yang tauk ya nak, sidak selalu madah duak igek perkara tok lah:

1) neg. swak tok bersi

dan

2) urg swak (rempuan) kacak2

(sik tauk lah madah kacak sebab ada bubok dalam belacan kah apa nak?) :D

Rudy said...

hhehe..

benar ya krol...just sidak pikey pendek bah...

jot

hehe..bubok asaku ramuan nyuruh kac skal ya.hehe