Thursday, January 15, 2009

Flood+Bloggers=News

Banjir dah pun berakhir, tapi yalah, kenak mok jaga-jaga di cuaca yang sik menentu tok. Anyway, dalam banjir tok, para-para sakura, eh bloggers telah memainkan peranannya dengan jaya sekali.

Report-report yang comprehensive, macam berita la ku maca siap ada gambar lagik. ya menunjukkan blog tok semakin ari semakin diterimak ramai sebagai bahan brita alternatif. Anyway, tahniah kepada para bloggers yang melaporkan kejadian banjir di Sarawak. salute you alls! and may the blogging force with you. eheks!
------------------------------------------------
The Flood that hit Kuching, seem over, but we all still in alerted mode just in case the flood return. Anyway, since the flood hit Kuching and other places, The Bloggers in Sarawak has played their role well reporting what was happening.

Comprehensive reports complete with picture, showing us that blog today can be a part of alternative news. Congratulations to the bloggers who reported the flood incident in Sarawak and I salute you!. Keep on blogging aight!

12 comments:

azai said...

dikesempatan tok juak aku nak ucap makseh banyak2 kat ko & other bloggers sebab merik latest impo. syabas! sik kedak aku tok, terperok di rumah jak..

w digby said...

the aftermath ( sensitip word tok )

khairul onggon said...

Dirik ada share juak... tahniah... :) Mundak tekapak-kapak jak aku kat bumi melaya tok sik taok papa yg berlaku sinun...

Adey said...

aku nang xda nangga banjir trus eh. Time banjir ya aku di KL. balit dr KL dh x banjir gik.

Rudy said...

Azai,

yala hoh..info banyak eh

wanie,
hehe.sudah tukar bah..dashat gilak ayat aftermath ya..ekekekeke

Krol,
yalah..sama-sama kita share lam blog hoh..

adey,
yalah kau..ekekeke..sian lari ke KL ko hoh..wakakakak

Willie said...

Yup. alternative news...hhee

MakModen said...

sama lah kita Azai.. mun sekda berita dari sidak bloggers nang la sik tauk story.. nak ngarap tivi boh jak!

Audio said...

Aok...makseh banyak2 ngan bloggers yang betungkus lumus merik liputan pasal banjir tok ehek. Dan alhamdulillah finally banjir dah sikda agik.. dan penduduk sarawak sik perlu gik gago nak berbeli jetski ehek..

oon said...

yaaa berita baik dr sarawak, para2 blogger melaporkan banjir nampaknya berakhir, Alhamdulillah. tahniah kepada semua blogger yang gigih melaporkan.

cuaca di kota london juga nampaknya beransur baik. suhu pun semakin meningkat.

miak nama oon melaporkan dari kota london.

hik hik

erolnukman said...

yap..nang benar ya bro..dlm tv sik mudah ada brita hal2 banjir kat swak tok.nang kurang..nasib blog ada.
semadi kat temapt aku(sarikei) xda kes2 banjir..mun sik ada juak laoran tentang banjir kat tempat aku tok.hehehehe

dukunlintah plk said...

kudos to all bloggers.. bak kita molah liputan antap ahli2 politik gik mok.. jadi paparazzi.. tp mun kenak akta hasutan/ fitnah ku sik tanggong lah eheh..

Mira said...

ya lah... kmk tok nang bingong sbb nektok kmk dh pindah ke bau... mun stuck dr kch x juak apa dpt balit gik... mun stuck di bau?? apuuuuuu