Monday, January 12, 2009

Kuching Banjir!


gambar oleh Aiok (http://aiok99.blogspot.com)

Marek Ayek nang nait tinggi la kat Tupong rumah nenek aku, dahlah ya time aku kuar ngan Ayards duak Ali. Ku call umah petang ya, adikku madah ayek dah tinggi, bilit mandik dekat2 nak masuk ayek. Alu Xda mood aku marek petang, aku takut bah mun ayek nait tinggi gilak, walaupun umah nenekku kira tinggi.

Dan Ari tok ayek pun masih sik surut benar, aku arap ayek sik nait tinggi gilak cam marek..

Sorrylah xda gambar, aku x sempat nak ngambar. gambar atas ya pun diambik dari blog Aiok salah sorang Reborn photography Crew.

6 comments:

Mira said...

ya lah susah juak nk ambik gambar.. eran jak urg nangga mun kta gao berambik gambar.. tp dh lalu area banjir dh cukup dh jd bukti

khairul onggon said...

Kuching dah ok kah??? Serianmasih gik koh.. ujan pagi tek mak ku madah... Bingong nyawa ku tok eh..

Rudy said...

Mira,

nang gago x sempat berambik gambar..


Rol,
Kuching, kampung2 nak tepi sungei ya kenak pok, macam tupong nang terjejas. time tok ujan kira dah slow..arap2 ayek sik nait tinggi gilak sebab petang tok King Tide.

Willie said...

Aduh...terok tok

dayangkhaty said...

kampong-kampong rah tepi aek ya nang sik pat agik di agak...rami juak umah adik bradik mak mek kenak masok aekk...huhu...

Rudy said...

willie, memang teruk...

dayangkhaty, bena ya..ada sigek umah kat tpg tok sian, nang tenggelam abis level dibahnya..nasib ada setingkat lagik