Monday, January 19, 2009

Slow dan Bodo?

Ari marek, ku ke SGH Emergency Dept ya mbak nenekku. Apa nya tek gatal-gatal badan. Yarabi, dari pukul 5.30 Petang pukul 10 lebeh malam bok ku sampei rumah. Aku rasa sepatutnya, pihak SGH even kes sik emergency, patut ada sigek Klinik sia untuk orang berubat bah. nak pegi Poliklinik ari minggu nang sik bukak, mok nak mok paksa gi Emergency Department kat SGH nun. Mun ada duit mbak gi Private Doctor.

Marek juak leka ku tekayor-kayor rah SGH ya, tetemu la si manusia tok ngan family. nya ngembak anaknya sia asaku. Ku dengar nya madah nya bininya.

"Hospital Bodo tok !" dengan nada manas

yah, dah anok bodo kenak mbak sia hoh?. mbak gi Private Doctor nun.

Isu slow dapat rawatan patut diselesaikan kat SGH. at least sik lamak gilak orang nunggu nak dapatkan rawatan bah waima demam, selsema dan kes-kes yang sik berat, jangan biar orang lamak nunggu.

bah bah, ya jak ku nak ngrepak tek. lak klaka gik!

12 comments:

khairul onggon said...

Ku ingat tek broadband kah apa.. padu speta.. haha.. Nang hampir semua speta kjaan kedak ya koh.. malas ku nak madah.. kelak aku conquer ruangan ngerepak tok klak.. eheks..

Audio said...

Ku ingat tek keta slow tek ka ehek. Biasa laa SGH nun...ermm masih kekurangan kakitangan ngan doktor ba. Nak nambah kakitangan pun kerajaan gik berkira ngan bajet adehh... sampei bila laa nak jadi kedak ya hoh :|

dayangQaytee said...

speta ya nang gia..orang nang demam,alu bait oleh nya kotan lamak gilak nunggu kaliii....huhuhu...dahya tang kamboh sik tentu hal..

edzura said...

eh iboh kata kes sik emergency, kes org emergency pun leh ditangguh-tangguh sidak. mun orang nak mati alu mati percoma kali. kamek nang manas mena ngan spetar..teringatla insiden 2 years ago sidak sikpat detect apa sakit bapak kamek maka dah 7 hari kenak tahan...lambat gilak. Memandangkan kmk tek peminat cerita house tauk juakla term dak speta tok. sidak doktor sia maok di amok dolok baruk sidak lekas..menar aie..sik bulak mek tok! sebab mek ngan kakak ipar mek dah ngamok sidak doktor sia sebab paloi gilak molah kerja dahla doktor sia nang fresh graduate kebanyakannya!

w digby said...

nyalah oooo. bahaya la mun hospital pun slow. bgus embak pegi dukun jak berubat, dpt juak nya ngubat asap!

ngegeh said...

yalah spetar kerajaan nang gia koh. very tipikal owh. kedak kita nangga rtm tv1/tv2 ya bah. waima daknya nukar ginei2 pun. tetap msh juak gia ajak. masalah spetar kjaan tok, urang nang bertumpu ke sia bah. kin gik sidak kampong-kampong datang jauh2 nun tedah. urang susah. ngambik sik bebayar tek nak. yalah semua numpu ke sia. kakya sidak spetar ya mpun mcm xda effort untuk nyuroh benda lambat jadi cepat. maka bertunggu bertanggak lah urang di sia. bak kata zura, mun urang nak mati, nang alu mati. mun urang kronik gik dpt diselamat, nunggu nak nyelamat tek, alu peng gia ajak.

Putat said...

hambohhhh....
suk juak tak orang nganok tempat aku keja. eh...jap, aku sik keja speta, aku keja tepi speta! woahahaha!!!

anyway, A&E speta nng kedak ya. bini kmk madah (nya jurugambar tulang), mun patient ya boleh berjalan, sik pengsan...nang last skali ditangga sidak ya. priority pada yg pengsan or pisau tercacak diperut! hehehe

p/s : mun ada kawan2 yg eksiden motor, sohnya pura2 pengsan. sure dilayan cepat.

Putat @ www.kakigambar.com

azizi said...

haha... nang setuju gilak...

azai said...

aku pun sama juak ingat hal broadband selow, padu hal sepeta.
nang speta ya lambat nak mati leput! kong pung bok yong!!! huhu

aVe said...

eeeeeeee.. nang slow..
mek penah juak mbak mak amek gi tpt emergency ya..
nang slow la.. dapat tdo nunggu nya entertain kita..
x tauk kenak dak nya keja slow gilak..

MakModen said...

yalah.. bukan nak madah apa lah.. nok nama dah ajal bukan rezeki nak.. tapi kita tang sik dpaat harap jak ngan spetar mun dah nyawa on the line bah...

ada sorang kawan tok, nya pregnant nak branak bungas... anak nya dah terberak lem perut.. kotan lamak nak nunggu doktor (di SGH lah tok), alu mati anak nya.. sik sempat nemu dunia, sebab dah toksik tertelan ngan aek tuban yang dah betaik.. cem kakak mek reya nang branak berpotong la sebab baby dah terberak, pi lom nak branak.. alhamdulillah sempat selamat lah... (ya di normah ah..)

susah juak nak madah.. nok nama kerajaan.. keja nya semua lambat.. bak kata cik Ngegeh, kedak rtm bah.. termasok la ngan polis2 skali.. coba kita ada polis swasta juak owh.. ehehe..

王菲Fay said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色