Monday, April 13, 2009

Its just only a tool!

rudycakon 

"Tak kisah brand apa, janji anda sebagai pengguna DSLR, tahu dan selesa dengan kamera anda!"

Adakah brand menjadi penentu segalanya dalam menghasilkan gambar yang menarik? atau sahaja merupakan racun-racun yang berbisa membuat anda tak senang dan ingin memiliki brand tersebut.

what say you? tinggalkan komen anda!

9 comments:

eusz said...

Bagi saye, teknik yang dipelajari, imaginasi dan kreativiti penting dalam menghasilkan gambar yang menarik. Tak kisah apa camera anda guna, its how that person exploit the potential of their gears. Pakei henpon pon boleh!

madey9600 said...

wah nikon eh.....anda pasti???hehe

Adey said...

eh? dh da lens ka d70 kau? hehe bleh test sabtu tok.

Adey said...

bg aku la, 1KD dh cukup. actually dh lebih dari ckp dh (ceh, maklum la bok beli tek)

Rudy said...

euz,
you absolutely correct!

madey,
NIKON, err err..hahaha...ku CAKON bah..

Adey,
neyda bro..lense pinjam saja. kamera D70s bakal menjelajah jakarta..hehe..kawan minjam bah..wakakak

1kd cukup?..heheh..aku rasa sik cukup 1kd ya..mok 1dsMk3 jadinya..wahahahah

Willie said...

Setuju. Many photographers advice me on that. Yg penting keselesaan

erolnukman said...

ermm,,rasanya brand sik pentinglah.yg penting kita selesa dgn kamera yg kita pakey.org kata "serasi"..hehehe!
yg penting teknik & kreativiti..
pendapat aku lah bro..

eusz said...

Kepuasan meli gears nak mahal-mahal ya hanya memenuhi nafsu membeli a.k.a terkenak racun si pengeso. heauheuau. last2 gear mahal2 pun gamba cam taik tada faedah. x explore mena2 and abis2 lok owh.. tp mun ada duit better beli nak bagus supaya exploit ya tek jadi lebih besar boundary nya..

aku plan nak bertuka ke D90 or any dslr yang dapat amik bidio. hehah

Rudy said...

willie, erol,
masing2 correct.

euz,
eh bukan kau dah ada D90? atau khabar angin ajak?