Sunday, July 19, 2009

hilangnya para blogger

Salam,

aku sik tauklah, kenak para-para bloggers legend seperti Onggon, Audio, Oon nak nutup blog sidaknya..Aku pun sik faham, tapi apa-apa pun, all the best dengan sidaknya, semoga berbahagia ok!.

Memula dengan Onggon, dolok-dolok nang tricknya la..kali tok benar-benar nya nutup blog..lekak ya si Shahrul aka Oon molah entry fin. Kakya blog Audio aka pezal sekpat di akses, seolah-olah macam ilang.

As for me, aku memang sekda reason nak tutup blog aku. mun kitak orang nak tauk, aku registered blog aku semenjak jun 2004 dan entry-entry sebelum ya ku delete. jadi season 2 untuk blog aku bermula secara rasmi pada 19 April 2008. still aku masih berblog, sharing idea walaupun sekda orang nak komen entry aku. Still aku sekda rasa nak tutup blog.

Tapi apa pun, aku sik nganok, komen sapa-sapa yang nak tutup blog. cuma bila blog kita jadi glamour, mungkin kita rasa privacy kita terganggu. sebab ya aku sik publish semua benda peribadi aku dalam blog. Then again, ada sesetengah benda ku publish untuk sharing apa yang aku rasa. pi ku nanga patern onggon ngan oon ialah

"blog membawa banyak kesedihan dengan sidaknya"

Pasal si Audio tang ada ilang jak, ya ku sik taukla. mungkin sama reason kot, atau alasan dah berumah tangga?..hmm, banyak spekulasi keluar tok.

Nasiblah ada blog macam Su ijam, Heinsen, Pak Dukun, AmirFx dan lain-lain gik masih bertahan. mun dak tok nutup blog juak, sekpahal la, all the best juak ngan sidaknya.

walaupun aku tok bukan blogger yang ratingnya tinggi, still aku berbangga dapat bertemu dengan sesetengah blogger di majlis nikah audio (pezal) reya dan aku akan teruskan untuk berblog dan sharing story dengan tak orang.

peace no harm!

*update : 

statement daripada audio yang disiarkan di blog su ijam (http://macamkenal.blogspot.com)

Audio: Salam hormat semua. Memang saya terpaksa nutup blog saya atas faktor nak concentrate ngan kerja dan idup dah kawen tok ehek. Insyaallah,ada kelapangan suatu hari lak, saya akan kembali lagik. Harap ampun maap mun kiranya lamak2 tok kita berguro berplentei ada yang kecik ati whatsoever ehek. Saya masih boleh di hubungi di talian YM : optimusput@yahoo.com ehek XD

16 comments:

farid said...

Rudy

yalah cam kenak flu H1N1 jak dak tok kan? ... dr Reading UK, Dubai, tok dah sampei ke KL ...

p sek hal lah jari menjadi juri...errkkk (pa jak kenak mengenak ow...)

:D

[h]einsen said...

mna ya bro..sidak ya nang legend..ssh mok carik ganti ya..

AmirFX said...

aihh.. sik ku tauk odio nak berenti blog juak...

dukunlintah plk said...

pstttt... ada gossip terbaru yg boleh merungkai misteri kehilangan para bloggers legend..
disebabkan mereka2 itu semua legend.. maka mereka semua telah ugut dan diblack mail supaya mengundur diri demi memberi peluang kepada seorang bakal legend baru iaitu.. jeng jeng jeng.. kita sama2 nantikan kemunculan legend baru itu.. sapa kah? hehe..

Rudy said...

farid, yala dari UK, ke dubai ke KL sidak legend nutup blog..hmm..konspirasi antarabangsa kot?

Sen,
yala..Legenda dalam dunia blog..macam maikel jeksen ya..walaupun ilang, namanya tetap terpahat..hehe

Amir,
Sekpat akses blog audio ya..macam sudah dialih..atau blogger kenak attack spam?..

Dukun aka Tarabas
Siapakah legend baru itu..seorang ikon? tokoh?..wah..teruja aku..

Su iJamm said...

bukan takat dak 3 ya ajak, dy. ku nengar2 ada sorang duak gik nak ngundur dirik juak.

Rudy said...

Su Ijam,

hmmm..susah mok madah..konspirasi kali..

sapa gik yang ku sik tauk ya?

IsBoY'z ZeA said...

kmk suka baca blogs dak nya... apahal dak o daknya ya tutup blogs. sedih siot..... :(

Willie said...

Ku rasa iboh tutup blog. Mun blog dianggap sebagai satu kewajipan atau pekerjaan, memang ada yg akan tutup blog. Cuba anggap blog tok sebagai satu kegiatan masa lapang atau hobi jak. Then should be okay. Sedih juak aku tengok org nutup blog tok eh. HEhehe

Rudy said...

IsBoY'z ZeA

ntahla, kamek sik tauk juak apa alasan sidaknya nutup...

Willie
menar ya...mun cam kedey, grenti ada dah bankrap..pi yala keputusan sidaknya ya ntahla..sik cukup kukuh untuk aku la..

Big Momma said...

tinggal lah kita-kita tok agi....:(

Rudy said...

yala mama...xpa..patah tumbuh hilang berganti... :D

[h]einsen said...

haha..aku baruk jak 3 bln lbh mukak kdei, blm gik mok ttp boh riso..heheh..mun laku kdei ya aku trs kan dgn galak sekali lah..heheh..

Caynie De said...

aku cita2 jadi legend juak tuk..hihih

Rudy said...

sen, teruskan usaha anda...

caynie..yah pasti boleh bah.

mat said...

apa dah jadi, kta sik tauk sebab musabab sebenarnya.so, teruskan jak kareer yang ada tok..mungkin disebabkan terlampau banyak kerja nyuruh daknya sik berkesempatan utk berbloging..apa2 pun, ceria2kan lah hdp kta.