Tuesday, September 15, 2009

Syukur

prayvz7

Syukur itu sifat mulia 
Hindar dari tamak haloba 
Rasa cukup apa yang ada 
Hati tenang hidup sejahtera 
Marilah amalkan rasa bersyukur 
Hidup bahagia aman dan makmur

(petikan lagu daripada Raihan – Alhamdullilah)

Bila aku lihat orang-orang yang lebih sukar daripada kita, aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang tok. Its not much, tapi yalah tek syukur bah compare daripada orang yang sekda terus.

Bah-bah,

Raya kali tok memang bersederhana macam tahun-tahun sebelumnya, sekda persiapan yang hebat. Baju pun baju recycle, Songkok pun masih ok. sekda yang ku beli untuk ku mpun raya tok.

aku hanya beli a few things jak pakei rumah untuk hari raya aidilfitri kali tok lam 2 3 ari tok.

Oklah, kepada tak orang yang balit kampung raya tok, selamat semuanya, pandu/tunggang kenderaan dengan berhati-hati ok.

15 comments:

khairul onggon said...

Ahahaha.. sama lah kita Di, aku makei baju raya recycle tapi seloar reya meli 3 egek trlebih sudaaa... ahak.. sama2 kita brsyukur sbb masih dikurniakan rezeki oleh Nya.. Selamat Hari Raya pok.. 0-0.. :)

farid said...

Mek pun sekda baju raya huhuhuhu......tapiiii munga api n mercun mesti ada, bole?

:D

chamat rirayaaa

Ms Tikot said...

Kita memang patut bersyukur dgn apa yg kita ada hor... Selamat Hari Raya...

dukunlintah plk said...

go green.. pls recycle :p
slmt hariraya maaf zahir batin..

Rudy said...

K.O
aok pok..syukurr..salam lebaran pok..0-0. dtg kch kita mengolok mee hj. salleh..


farid,
munga api mesti ada kei kenjit2 di malam raya...salam lebaran juak..

Ms. tikot,
benar-benar itu...salam lebaran

Jaki/Tarabas/PakDukun/PLK/etc-etc
kitar semula itu amalan yang baik..Salam lebaran juak bro

KHaiRuL aNTaSHa said...

mena ya..nektok kmk fikir bajet pas raya jak gik..hehehe

aya_snooter said...

aok oh..syukur alhamdulillah dengan apa yang kita ada nektok ohh..lak mun berabis k raya, lekak raya lak sakit..hek!! pa pa pun..selamat berhari raya~

SEN said...

mena2 berbelanja secara sederhana namun harus pandey2 la kita mok memeriahkan suasana raya ya..selamat hari raya rudy..!amik gambar best2 time raya k..

Rudy said...

KhaiSha,

yeap fikir-fikir..salam lebaran..

aya,
yeap kita mesti memikirkan kesan dan akibat..eheks..salam lebaran juak..

SEN,
akan diusahakan..sik mengeJOHNkan dirik tek?

Willie said...

benar

Faizal n Fashitah said...

Sama la aku tok.. taun tok raya bersederhana jak ehek. Banyak barang recycle taun tok ehek. Slamat hari raya!!! XD

erolnukman said...

Yalah..tahun tok just meli brg2 k anak jak..
apa2pun,,,Selamat Hari Raya bro...

dukunlintah plk said...

sampei juak bnyk nama ku ya.. nang loba duhal aku tok :p

Terompah Biru said...

rudy... tok bukan entry raya gik nak?? hehe..

Saya setuju benar ngan ktk, persediaan raya haruslah bersederhana. Apa2 pun raya ke Miri datang rumah aitt ;D

Rudy said...

willie,
yeap benar benar..

mr & mrs audio..Go GREEN!.recycle..eheks..

Cekgu Erol,
yala..raya ilek2 jak..ehehe..

aki/Tarabas/PakDukun/PLK/etc-etc
yah..nama mesti panjang eheks...

Along,
bukan entry raya tok..hehe..entry raya lom dipublish gik..bersederhana itu amalan yang baik..