Tuesday, September 9, 2008

Telefonku


Ha, yalah upa tepon aku, aku neyda makei tepon fancy-fancy, x mampu ku eh. Tepon tok murah jak RM120 jak ku meli.

Maxis hotlink tok adalah telco yang ketiga dalam simpanan aku nektok. so aku ada Celcom, Digi, ngan Maxis Hotlink (mampuslah mok relod 3 egek skali lam sebulan)

ehehe..anyway, cita pasal maxis hotlink tok tek, Maxis adalah operator pertama yang ku pakei setelah beralih dari Mobikom 018 dolok. mun tak orang x pernah nengar Mobikom. Mobikom tok dolok set telefon ya pat kei nikam asuk sik makei simkad. so apabila Mobikom time ya nak tutup kedey, alu lah aku meli starter pack maxis hotlink (1st batch)012-8800347 sik silap aku no maxis aku time ya. Mahal ada starter pack time ya eh. ya pun aku meli time starter pack ya ada offer dolok.

setelah beberapa lamak ku make maxis alu aku beralih ke Celcom, pa tegal SMS free dolok ya..siang malam SMS...hahaha gila ada jak. No ya ku maintain jak. Relod maxis dolok RM60 woo skali relod.

lekak Celcom xda sms free, aku tukar gi Digi. lamak juak makei (masih ku nyimpan no Digi 016-89633xx tok) pa tegal celcom tek ada airtime ngan network access relod. x mampu lah (ambek ko)

lekak beberapa lamak ku makei Digi x puas ati. Coverage x berapa. Beli celcom gik...013 pa tegal ku tabeling ke Mukah kursus Kenegaraan

lekak ku balit. ku x rajin ngan no 013 ya..ku simpan ku..ku beli gik no 013 nak dipakei ku nektok..apa tegal 013-5647310 ya tek kedak no Semenanjung. mok no 013-8xxx juak depan. alu la ku meli 013-82200xx dipakei ku sampei nektok...Digi 016-89633xx ya pun masih idup.

pada suatu ari..pa ku teringin teliur nanga eklan Maxis alu ku gi Barcode (kedey relod kat rumah nenek ku) alu melilah Starter Pack Maxis hotlink 012-85676xx (pelan sabah /Swk). so aku balitlah makei maxis hotlink.

so nektok aku ada

Celcom
Digi
Maxis Hotlink


nak makei Billing?..apuh..x brani ku..ada x tercontrol lak...pi ney tauk kelak-kelak la nak..

2 comments:

ngegeh said...

aihhh otedah tauk mek mobikom ya koh..kmk lok first time ber hp..makei line mobikom yalah..018 ya..kacak gik nombor time ya..kakya first hp mek masa ya..ericsson flip ya. nya sik besar. tp ala berat gitu lah. yalah kinek tok org ada nombor hp duak tiga igek is very common la rasanya. me myself ada duak no. celcom & dg. celcom ya postpaid..pakei koling2 jak..ada 4 jam setengah free call..then dg ya pakei sms..eheh

Rudy said...

aha..tauk duhal mobikom..nektok dah jadi U Mobile ya..

hahaha..kenangan na juak mobikom ya..

yeap benar ya nektok 3 egek no very common lah...