Monday, February 9, 2009

Bloggers+Photographer=Blopher?



Salam ceria adik kakak, sekalian..hahaha..skema kali jak bunyi aku eh. Ok, seperti yang tak orang tauk, photographer waima part time, full time, half time, semua time time la, nektok ada berblog. Hmmm...mun nya photographer, kak ya jadi blogger, jadi Blopher la hoh.


Pi yalah nektok nang biasa photographer ada blognya mpun, share-share story dari gambar diambik daknya. Kekadang nak, dak photographer tok engkah gambar-gambar lam blog daknya, pakei promosi. ha, cara tok nang aku ngakuk berkesan lah. sebab apa, nektok orang salu maca blog kak ya nanga-nanga gambar. mun gambar jak sekda story sik best juak lah (depand ngan orang juak lah)


Pi apa-apa pun, Medium blog tok nang berkesan jadi tempat dak photographer tok display gambar-gambar diambik. ada juak mok berkongsi cara-cara ngambik gambar, ada sidak mok berkongsi teknik-teknik editing dan macam-macam lagik lah.


Anyway, nak kata aku aku tok Blopher, x la juak. blog tok kira pakei aku ngerepak, cerita apa-apa yang ku asa mok kedung tajuk tek "what ever I wanted to say" nak.

Anyway, Blopher, teruskan berblog dan mengambik gambar!




-----------------------------------------------------


It is common, photographer today has their own blog. Well, if we're combine the word blogger and Photographer, Blopher come to my mind instantly. Well, quite strange for a word!.

Anyway, Photographer with their blog on the net, nowadays, becoming major references to the newbie photographer out there as some of the photographer not only displaying their best picture, sometimes or should I say most of the time, they share their technique and editing with the audience. Just google around you will found plenty of the blog site, that I mention.


Ok, enough ranting here, to the photographer+blogger out there, keep on the good work and keep on taking those great photos!

7 comments:

Audio said...

Yahhh!! ada gik muka aku adehh ekekeke...ishkk ekekeke...

Rudy said...

haha...glamer bah...pok..

Su iJamm said...

Sigek cara meluahkan apa2 nok tependam nak.. daripada molah benda pelik2..

erolnukman said...

yalah..dapat juak syer ilmu2 baru...kenak gik ngan org jauh mcm aku tok xda geng tempat blajar..yalah bagus juak bblog tok.

WhiteTulip said...

lain li apa dikrepak ngan apa di translate...p more or less lah owhh..eheheh..

MakModen said...

ehehe.. blopher... tauk ada muka Audio.. hrm.. leh tanyak sik? Audio dolok ada nickname pakpuj ka.. nang nya di tunggah pakpuj ka.. dan apakah itu pakpuj? ehehe..

FaDLi said...

oooo Blopher.... nang ada ka perkataan ya... ataupun baruk dicipta... huhuhuh...

mun doctor jadi blogger.... jadi Blogter... mun engineer jadi blogger.. Blogneer.. stylo juak ooo